Presentació del llibre “El viatge de Companys”

La Llar del Llibre, Penguin Random Grupo Editorial i TV3 van organitzar la presentació del llibre El viatge de Companys d’Antoni Tortajada i Eloi Vila. L’acte va ser el dijous, 22 d’octubre de 2015, a les 7 del vespre a la llibreria La Llar del Llibre (c. de Sant Antoni, 20; vegeu el mapa).

Aquest llibre ressegueix la vida política de Companys: des del jove estudiant republicà i antisistema fins a l’advocat laboralista que tantes vegades va compartir presó amb els seus amics anarcosindicalistes; des del fundador de la Unió de Rabassaires fins al polític audaç que va contribuir a unificar les forces d’esquerra, republicanes i catalanistes i que, en un gest d’audàcia, va proclamar la República des del balcó de l’Ajuntament de Barcelona; des de l’hàbil negociador del primer estatut català fins a l’home de govern; i, finalment, el president de la Generalitat que, enmig de la pitjor tempesta de la història de Catalunya, va saber salvar la institució i mantenir la dignitat del país fins a la mort.

El viatge de Companys segueix el fil de les històries que els guionistes Joan Gallifa, Antoni Tortajada i Eloi Vila van aconseguir per a la sèrie documental de TV3. Però hi aporta noves informacions i reflexions sobre les llums i les ombres d’un personatge fascinant.