Conferència sobre memòria i reparació a càrrec de Toni Bou, i visita al Círcol Republicà

esteladaespelmes4En el marc dels actes organitzats l’any 2016 pel Memorial Lluís Companys a Sabadell, hi va haver la conferència Memòria i reparació: la Llei de memòria històrica dins del procés constituent a càrrec de Toni Bou, impulsor de la querella argentina contra els crims del franquisme.

 

L’acte va tenir lloc el dimarts, 25 d’octubre de 2016, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala del primer pis del Teatre Principal (c. de Sant Pau, 6; vegeu plànol)

Després de la conferència, a les 9 del vespre, es va fer una visita guiada, a càrrec de l’historiador i tècnic del Museu d’Història de Sabadell, Genís Ribé i Monge, a l’edifici que va acollir el Círcol Republicà Federal, al carrer de Narcís Giralt, núm. 40 (vegeu plànol).

Per primera vegada, es va poder visitar un dels edificis històrics i patrimonials més importants de la ciutat. Un edifici que vam poder“desenterrar de l’oblit” i del qual es van poder veure alguns dels seus secrets més ben guardats. Es tracta de l’antiga seu del Cercle Republicà Federal de Sabadell, fundat l’any 1888, construït segons un projecte del 1887 de l’arquitecte Miquel Pascual i Tintorer, al carrer de Jardí, núm. 7-9. Aquest cenacle polític, conegut popularment com el Círcol, també es citava com la “Catedral Republicana del Vallès”. Quan hom s’endinsa en les seves interioritats és ben palès el perquè d’aquesta referència: és un edifici que conserva moltíssims espais originals i la seva estructura i els seus espais són un veritable patrimoni arquitectònic, artístic i històric. Actualment és la seu de l’Orquestra Simfònica del Vallès i dels Amics de l’Òpera de Sabadell.

Organitza: Memorial Lluís Companys a Sabadell

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell